Een theoriecursus auto is een cursus die wordt gegeven aan mensen die hun rijbewijs willen halen. De cursus behandelt een aantal onderwerpen die belangrijk zijn om te weten als je achter het stuur van een auto plaatsneemt. Deze onderwerpen omvatten verkeersregels, verkeersveiligheid, verkeersborden, verkeerslichten, de werking van de auto, de verkeerspsychologie en de technische aspecten van het rijden.

Tijdens de theoriecursus worden ook verschillende verkeerssituaties besproken, zoals het omgaan met regen, sneeuw, mist en andere weersomstandigheden. Daarnaast worden er ook lessen gegeven over het gebruik van de juiste technieken bij het remmen, sturen, versnellen en het bochten maken.

Verder worden er tijdens de cursus ook technische onderwerpen behandeld, zoals de juiste manier van banden wisselen, het omgaan met motorproblemen, het lezen van technische diagrammen en het gebruik van veiligheidsgordels en airbags.

De theoriecursus auto is bedoeld om mensen te helpen bij het halen van hun rijbewijs en om ervoor te zorgen dat zij veilig kunnen rijden. De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen, waardoor rijbewijshouders beter voorbereid zijn op het verkeer.